Публикуване на годишните финансови отчети (ГФО) до 30-ти септември

Публикуване на годишните финансови отчети (ГФО) до 30-ти септември

Публикуване на годишните финансови отчети (ГФО) до 30-ти септември

 

          С оглед удължаването до 30-ти юни на част от сроковете за подаване на годишни данъчни декларации по Закона за корпоративното подоходно облагане и Закона за данъците върху доходите на физическите лица се удължават и сроковете за публикуване на годишни финансови отчети (ГФО), консолидирани финансови отчети и годишни доклади. През предходната година тези срокове бяха до 30-ти юни, а от 2021 г.  са до 30-ти септември.

          Търговците по смисъла на Търговския закон трябва да публикуват годишните си финансови отчети, консолидираните си финансови отчети и годишните си доклади чрез заявяване за вписване и представяне за обявяване в Търговския регистър в срок до 30 септември.

          Юридическите лица с нестопанска цел трябва да извършат публикуването им чрез заявяване за обявяване и чрез предоставянето им в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, воден от Агенцията по вписванията също до 30 септември.

          Останалите предприятия трябва да извършат публикуването чрез икономическо издание или чрез интернет в срок също до 30 септември.

          Удължен до 30-ти юни е и срокът за публикуване на подаваните от предприятията декларации за неосъществявана от тях дейност през годината.